Не пропустіть новий AirDrop від біржі Bybit

AirDrop від біржі Bybit - XCAD, MDAO та ORB

Вітаю

У четвер 10 лютого на біржі Bybit пройде 11 раунд ByVotes. У його результаті можна буде безкоштовно отримати токени одного із запропонованих проектів – XCAD Network (токен XCAD ), MarsDAO (токен MDAO) та OrbCity (токен ORB).

Голосування за токени Bybit (ByVotes)

Перед тим як оглянути проекти, нагадаю правила проведення голосування на Bybit. Біржа дає можливість проголосувати за проект, який вам подобається найбільше, і якщо проект, за який ви проголосували виграв, ви отримуєте його токени.

Кількість голосів пропорційна кількості стейблкоїнів на вашому рахунку, а саме – USDT, USDC, USDD, DAI, CUSD та BUSD. І за кожен “долар” ви отримуєте 1 голос. При чому, кошти не мають бути обов’язково на спот аккаунті, враховуються також активи із деривативного та earn аккаунта☑.

Використання стейблокоїнів – це дуже зручно, так як не потрібно купувати токени біржі, тобто жодних лишніх дій не потрібно проводити, відсутні втрати на курсовій різниці, не потрібно оплачувати зайві комісії та інше. А окрім цього, можна тимчасово завести свої стейбли на період аірдропа, а по завершенню просто вивести їх (тримати кошти постійно на біржі не рекомендую).

А щоби відкинути фактор рулетки, і отримати гарантовано токени, можна просто проголосувати за всі проекти рівномірно, і отримати свій гарантований airdrop.

Важливо – кошти мають бути заведені на рахунок до кінця періоду знімків – у попередньому аірдропі я завів у період голосування, і мої кошти не були зараховані. Відповідно, я не використав попередню видачу на повну.

Також, цього разу біржа дуже пізно повідомила про AirDrop – фактично за добу до знімків, тому варто поспішити, так як сьогодні вночі уже почнеться етап знімків.

Давайте переглянемо проекти, які виставлені на голосування. Потреби у детальному огляді немає, так як токени видаються безкоштовно, і на них не йдуть жодні витрати коштів, проте, у загальному необхідно розуміти, чим займаються проекти.

Мережа XCAD Network (токен XCAD)

Суть мережі XCAD – це запровадження технології Watch-To-Earn, тобто дивитись щоби заробляти. Вони роблять Web3 плагін для YouTube, щоби заробляв як створювач контенту, так і глядач. Це, на думку розробників, має призвести до різкого зростання залученості та цінності для обох сторін.

Ну і звичайно NFT, куди без них) Команда збирається перетворити найвідоміші моменти користувачів YouTube у гейміфіковані предмети колекціонування NFT. Користувачі зможуть або спробувати удачу, відкриваючи пакети NFT Moment, та поповнити свою колекцію Moments, або купувати їх на вторинному ринку.

Екосистема мережі XCAD Network

Узагалі, екосистема цього проекту складається із декількох децентралізованих додатків:

  • Influencer MarketCap – для відстеження та аналізу токенів створювачів контенту
  • dXCAD DEX – для обміну, торгівлі та продажу токенів створювача контенту та інших криптовалютних активів
  • Портал управління – для пливу на рішення свого улюбленого творця, голосуючи в опитуваннях за допомогою своїх токенів
  • XCAD плагін – для заробітку, стейкінгу, перегляду та обміну токенів творця
  • NFT Marketplace – для купівлі NFT творця
  • Launchpad – для збору коштів для початкової ліквідності творця контенту

Використання токену XCAD

Як можна використати токени:

  • Стейкінг для отримання доступу до початкових пропозицій ліквідності творця
  • У поєднанні з CT в CLO назавжди блокує ліквідність XCAD – тут узагалі не зрозуміло про що мова
  • Стейкінг для збільшення винагород Creator Token
  • Стейкінг для творців для збільшення виплат
  • Токен керування для творців
  • Забезпечення для токена Creator DEX

Давайте пройдемся по залученню – у твіттері – 218 тис підписників, у діскорді – 3,8 тис, у телеграмі – 1,9 тис користувачів.

Повна капіталізація проекту, з урахуванням залочених токенів, складає 260 мільйонів доларів – це просто маячня. Я би зрозумів таку капіталізацію, за умови, що бізнес вже приносить прибутки, і кількість активних користувачів хоча би 10 000 000, проте зараз, це точно не та ситуація.

Як висновок – ідея в принципі є, і посереднє залучення до ідеї також є. Проте вся ідея крутиться навколо чужого проекту, немає гарантій, що ютубу щось не сподобається, і він через суд просто закриє цей продукт. Також, щодо використання токенів, я не знайшов жодної вагомої причини, чому учасники цього проекту, не будуть одразу продавати їх, чим будуть давити ціну вниз.

Я вже мовчу про роздуту капіталізацію. Таке враження, що проект створений просто, щоби викачати кошти з інвесторів.

MarsDAO (токен MDAO)

MarsDAO — це самоврядна Web3-платформа для освітніх, інфраструктурних та децентралізованих продуктів з дефляційними механізмами.

Їх токен MDAO — це токен спільноти багатофункціональної децентралізованої платформи для використання різноманітних інвестиційних інструментів на ринку криптовалют і працює за принципом децентралізованих автономних організацій (DAO).

Спільнота власників токенів MarsDAO розробляє продукти, які покликані вирішити три основні завдання:

1. Створити прозорі джерела прибутків на криптовалютному ринку для власників токенів MDAO.
2. Полегшити взаємодію на ринку, що стрімко розвивається.
3. Подолати інфляцію за допомогою дефляційної моделі MarsDAO.

Давайте поглянемо, що за продукти пропонує цей проект:

  • AUTO.FARM – це контрактна платформа, на якій користувачі можуть значно збільшити розмір доходу з фармінгу за рахунок механізмів автоматизації ре-стейкінгу. Сервісний контракт збирається автоматично.
  • HODLIT.FINANCE – це децентралізований протокол ваучерів NFT. Ця платформа, на базі смарт-контракту, дозволяє купувати збалансовані портфелі активів за принципом скарбнички, яку неможливо «розбити» в будь-який момент. Купуючи скарбничку, зібрану експертами ринку криптовалют, користувачі можуть встановити блокування від 1 до 17 років. При чому, обов’язково 10% такого портфелю повинне бути у токенах MDAO – це великий показник, який може відлякати інвесторів, хоча зі сторони маркетингу – це хороше рішення.
  • MARSDAO WALLET – це криптовалютний гаманець у Telegram із понад 20 000 користувачів і широкими функціями. Ви можете зберігати, обмінювати, купувати та продавати через пули ліквідності на децентралізованих біржах. Усі транзакції всередині гаманця використовують комісію, 50% якої йде на покупку токена MarsDAO та його спалювання.
  • MDAO MAKER – це панель запуску IWO (Initial Wallet Offering), яка дає можливість придбати токени проектів під час початкових раундів. Користувачі можуть переглянути інформацію про подані проекти, терміни їх виконання, вимоги до участі та поточний статус.
  • DEX INDEX FUND – це платформа на базі смарт-контрактів, яка дозволяє купувати індексні токени, ціна яких буде прив’язана до ціни обраного кошика криптовалют. У будь-який момент користувачі можуть продати свої індексні токени. При купівлі-продажу індексного токена встановлюється комісія. Токен MarsDAO викуповується за цю комісію, а 50% спалюється.
  • MARS SPACE – це платформа для токенізації традиційних інвестиційних об’єктів. Наприклад, нерухомість, годинники, літаки, земля тощо. Команда розробників поки не розкриває особливості та подробиці проекту. Усі комісії платформи підуть на викуп токена MarsDAO.

Усі проекти, окрім останніх двох – уже повністю функціонують. А ще важливо і позитивно для проекту, що MarsDAO управляється спільнотою власників токенів, а не окремою командою власників чи інвесторів.

На рахунок використання токена, у них на сайті не розкрита тема. Проте видно, що він активно використовується у кожному їхньому проекті та грає роль у управлінні. Також, доступний стейкінг.

А ще, доволі позитивну роль у рості ціни токена грає викуп комісій проекту за токени MDAO, незалежно від валюти операції. Це буде штовхати ціну токена вгору. А також, спалювання 50% цих токенів, робить модель дефляційною, і при попиті на токен, також доволі позитивно повпливає на його курс.

Щодо залучення, у твіттері у них 17,6 тис підписників, у діскорді – 1,5 тис, у телеграм – 2,7 тис. Із залученням у проекту не дуже, проте проект цікавий, і повністю реально, що у нього появляться нові користувачі.

Повна капіталізація проекту, з врахуванням заблокованих токенів, рівна 47 000 000 доларів. Це звичайно не мало, проте, і не роздуто захмарно. У циркуляції знаходиться уже 56% усіх токенів, тобто, при плавному розблокуванні, на ціну токена не буде великого тиску.

Мій висновок по MDAO – цей проект має хорошу інфраструктуру та діючі децентралізовані проекти, які реально варті уваги. У цьому проекті, якщо буде рости залучення користувачів, токен проекту буде неодмінно підніматись у ціні.

Orbcity (токен ORB)

OrbCity — це децентралізований віртуальний світ, де гравці можуть досліджувати, збирати та покращувати свої міста. Як метасвіт LandFi OrbCity поєднує в собі NFT-ігри та DeFi й створює екосистему, де гравці можуть обирати свій шлях — збирати NFT або займатися фермерством.

Orbcity - токен ORB

Чогось особливого у них на сайті не знайшов – купуйте землі, будуйте будинки, досліджуйте карту та відкривайте нові районні NFT, стейкайте токени та тому подібне. Узагалі, усе доволі стандартно.

Якихось неймовірних новаторств чи свіжих ідей на сайті гри не знайшов, те ж саме стосується і причин, чому користувачі будуть утримувати свої токени, а не зливати їх – теж ненайшов.

Пройдемось по залученню – у твіттері у них 43 тис підписників, у діскорді – 24 тис, у телеграм – 5,5 тис. Залучення до проекту є, проте як для гри це не є багато.

Щодо капіталізації, то вона становить 151 мільйон доларів – це якась неймовірна вартість, при такому невеликому залученні користувачів. Навіть не знаю, за рахунок чого ця капіталізація може рости у майбутньому. І ще один момент, це – відсутні дані по монетам які в циркуляції, та які в обігу, тобто неможливо визначити, потенційний вплив розблокування токенів на ціну.

Як висновок, я не особливо вірю в цей проект, відсутня якась сильна ідея, а галузь GameFi уже висококонкурентна, а ще й до того, і капіталізація роздута, тобто не бачу причин із який ціна на токен може рости у майбутньому.

Терміни проведення AirDrop

Голосування за проекти почнеться о 5:00 9 лютого 2023 р. і буде активним до 5:00 10 лютого 2023 р. за київським часом. Далі, будуть підбиватись підсумки по голосуванню, розрахунок розміру роздачі та безпосередньо сам AirDrop.

Безпосередньо торги токеном переможця стартують о 12:00 10 лютого 2023 року, він буде розміщений на платформі в розділі «Зона інновацій» .

Особисто я продавати токени не буду, а перевожу їх у свій портфель ?Capitalizator Ventures. (що це – посилання нижче).

В любому випадку, не ігноруйте такі аірдропи, це фактично безкоштовна роздача грошей за невеличку активність на біржі.

? Корисні посилання:

? Сторінка голосування ByVotes>>>
? Що таке венчурний портфель>>
? Посилання на мій венчурний портфель>>

Детально  у відео:

Якщо вам цікаво бути в курсі нових аірдропів, ви можете слідкувати на телеграм-каналі та ютуб-каналі. Дякую вам за увагу і до зустрічі у наступних випусках.

З повагою, Олександр Янчак. Capitalizator UA.

Pin It on Pinterest