Вплив на фінансові експерименти краху криптобіржі FTX

Вплив на фінансові експерименти краху криптобіржі FTX

Привіт

Про крах FTX не говорив хіба що лінивий, я не буду заглиблюватися у причини та наслідки, так як уже все сказано до мене. Я напишу, як повипливала ця неприємна подія на мої фінансові експерименти.

Найбільше постраждав експеримент із покупкою цифрового золота і цифрової нафти. Скажу одразу, я закрив позиції у надії вивести свої кошти. По позиції GDX (золото) отриманий прибуток +10% :

GDX результат

А по позиції у нафті – тікер USO, результат +12% :

тікер USO - результат торгівлі

Результат дуже хороший, і більше того, потенціал росту для цих інструментів ще є достатній. Але цей весь прибуток – паперовий, так як ймовірність забрати кошти із FTX досить низька.

Наступний експеримент, що постраждав – це “Ідеальний трейд” з покупкою LUNC. На даний момент прибуток по цим активам перевищує 50% – і це в період, коли весь крипто ринок обновлює свої мінімуми:

LUNC результат

Я ці монети, до речі, хотів конвертувати в долар, щоби спробувати вивести, проте FTX не дозволив мені цього зробити?. Тому, цей експеримент залишається паперовим, і продовжувати його не має змісту. Можливо статистично буду щось ще писати по ним, але не впевнений у цьому (якщо буде що показувати).

До речі, як варіант схожого експерименту можна буде дивитись монету даної біржі – FTT. Зараз ще рано робити висновки, необхідно щоби монета поторгувалась у боковику хоча би 1-2 тижні?. Тобто, щоби накопичився потенціал для швидкого росту чи пампу – виніс шортистів, а також, переконатись, що монету не злиють ще нижче. Схожа ситуація була на дні у LUNA, а також недавно, у токена HT – якщо пам’ятаєте, Їм також пророкували банкрутство, але вийшов ріст більше 100% (може би і росли далі, але банкротство FTX перемішало всі карти).

Купувати FTT я особисто не буду, так як у мене є 165 монет, які я придбав, щоби отримувати рібейти за лімітні ордери, для своїх торгових ботів, і наразі докуповувати не буду, а якщо буде ріст, то просто продам їх – я вже замовив вивід їх із стейкінгу. Хоча великого змісту у цьому також не має, так як виводу із біржі і так немає (але надія ще жевріє ?).

Наступний експеримент, що постраждав – це інвестування у плечові токени. Половина позиції цього експерименту, а саме ETHBULL, знаходився на біржі FTX. Цей інструмент я також продав у надії вивести свої кошти???.

Проте, тут не сама страшна ситуація, по перше, на цій інвестиції я був готовий втрати все, про що я писав у дописі про експеримент. А по друге, тепер я буду більше вкладати у BTCUP (тобто і частину, яка мала йти на ETHBULL, буде йти на BTCUP ) – головне тепер, щоби не зіскамилась біржа Binance?.

А також постраждав експеримент по стратегії базованій на індексі жадності і страху. Але тут також не все так страшно, у експеримент було вкладено 100 USD всього, так як у стратегії можуть використовуватись високі плечі. І інша позитивна сторона – я перенесу цей експеримент на Binance, тобто внесу 100 доларів на ф’ючерсний рахунок, і куплю той же об’єм, що є зараз на FTX, щоби зберегти точність експерименту.

Ось як виглядає ця стратегія зараз:

Результати по стратегії індексу жадності і страху

Стрілочками показані покупки, коли індекс жадності і страху знаходиться нижче або рівний 25. До речі, угода була не так далеко від ліквідації, так що можливо вже і не буде що переносити)

Також є непрямий вплив на портфель Capitalizator Ventures. Непрямо – тому що, у мене жодного проекту на цій біржі не було відкритого. Але, FTX мала використовуватися для поповнення проекту, у мене є достатня кількість монет FTT для участі IEO (Initial exchange offering, початкова пропозиція на біржі) і я покладав великі надії на цю біржу, у них виходили реально круті проекти.

Ось так повипливало банкрутство FTX на фінансові експерименти. Якісь експерименти я перенесу на іншу біржу, якісь втрачу – але головне не зупинятись. Криптовалюти – це молодий ринок, і треба бути готовими до банкрутств і скамів, інакше просто не може бути.

Детально  у відео:

Якщо вам цікавий розвиток фінансових експериментів, ви можете слідкувати за оновленнями у телеграм-каналі та ютуб-каналі. Дякую вам за увагу і до зустрічі у наступних випусках.

З повагою, Олександр Янчак. Capitalizator UA.

 

Pin It on Pinterest