Результати 2023 року і плани на 2024

Результати 2023 року і плани на 2024

Вітаю!

2023 рік закінчився і можна підводити підсумки року – де вийшло заробити, де були втрати, і узагалі, що змінилось у інвестиційному підході. А також, розкажу про плани на 2024 рік, як у сфері інвестицій, так і по темі торгових ботів. Буде цікаво!

Спочатку пройдемось по останнім закритим позиціям за IV квартал. За попередні квартали огляд є у попередніх квартальних звітах, тому повторюватись немає змісту.

За цей період були закриті позиції по SPXL та UPRO – це фонди із третім плечем на біржовий індекс SP500. По SPXL результат склав +42,57%.

Результат по позиції SPXL

Окрім прямого прибутку, були отримані також і дивіденди. Сума невелика, але все одно приємний бонус:

Отримані дивіденди по SPXL

По UPRO результат по угоді склав +42,98% від росту вартості активу, і також по фонду були виплачені дивіденди:

Дивіденди та прибуток по UPRO

І останнім активом, який я продав – це біткойн. Трішки раніше я перелив портфель експерименту DOGE та SHIBA у біткойн, а потім продав і біткойн.

Зараз не буду вдаватись у деталі чому я продав біткойн і фонди на SP500 – у наступному відео я проведу повний огляд власних очікувань по різним активам на 2024 рік, де викладу причини моїх дій. Це буде ґрунтовний аналіз на основі дій розумних грошей, поведінковий аналіз і трішки даних макростатистики.

Середня ціна покупки біткойна у мене була 29324,40 – вона доволі висока, я купував його не технологічно, а просто по DCA ще з грудня 2021 року (майже з попередніх максимумів). Продав біткойн я по 43 662,7 і загальний прибуток склав +48,9%.

По закритим угодам усе. По відкритим спекулятивним позиціям залишився VGLT – це ETF на довгострокові облігації. По ньому поточний результат становить -1,24%, хоча, якщо врахувати виплачені дивіденди, то позиція в плюсі.

І ще одна відкрита позиція – це TMF. Це потрійний фонд на довгострокові облігації США, по цьому активу результат становить +5,80%, ну і також, є невеликі дивіденди.

Ці обидва фонди облігацій я продовжую утримувати – по ним є дуже високий потенціал росту. Щоби не витрачати зараз час, у наступному відео, як я вже говорив, у деталях розповім що очікувати. Єдине що скажу на рахунок потенціалу, по VGLT я очікую +25..+50%, по TMF я очікую +100..+200%. Але це так, скільки ринок дасть, стільки і зафіксую.

По новим відкритим позиціям я взяв покупку нафти через покупку потрійного фонду на компанії нафтового сектору (тікер GUSH). І ще одну позицію яку я взяв – це продаж золота через покупку реверсного фонду на золотовидобуваючі компанії (тікер DUST).

Ці позиції я не буду публічно вести, оскільки відкрив їх не публічно, під час паузи. Просто інформую вас.

Ще один експеримент – Capitalizator Stock Ventures, також закритий і перелитий у основний інвестиційний портфель. Трішки нагадаю, це портфель дешевих акцій на ринку OTC у яких є потенціал росту на 1000% і більше.

Причина закриття банальна – портфель доволі ризикований, тому я взяв його невеликим об’ємом. Тому, навіть при хороших показниках, прибуток не буде відчутним для портфелю.

Портфель я буду вести як  то говориться, “на папері” – тобто, є в гугл документах файл, і час від часу я туди буду заглядати. Узагалі цей портфель має потенціал тільки за умови високої ліквідності, але це треба перевірити.

І самий основний портфель – це портфель грошового потоку. Детально ви можете ознайомитись із стратегією у дописі, але якщо коротко, суть стратегії створити грошовий потік, що постійно росте з часом.

У стратегії є 10 акцій дивідендних аристократів, що входять у індекс доу джонс 30. Таким чином, у мене є портфель якісних акцій, які генерують дивідендний дохід, і одночасно з цим, портфель буде рости приблизно як і біржовий індекс.

Ну і не менш важливе – у стратегії не використовуються ETF-фонди, а йде пряме володіння акціями. Тим самим я не несу ризик контрагента, і мені не страшне потенційно можливе банкротство ETF.

Я підбив чистий дивідендний потік поквартально за 2023 рік, вийшли такі дані:

Дивідендний прибуток за 2023

У минулому році вони доволі не лінійні, це пов’язано зі змінами у стратегії, надалі все буде більш прогнозовано. На даний момент середній місячний дивідендний дохід за попередній рік становить 97,56 долара. Суми поки не значні, але із часом виплати будуть рости.

Узагалі базовий початковий план вийти на 1000 доларів середньомісячного дивідендного доходу.

По результатам усе, давайте до планів. Спочатку розповім по планам контенту, а потім, по торговим ботам.

І так, у 2024 продовжу оглядати власні ідеї по активним інвестиціям і розкривати загально інвестиційні теми, але уже без “творчих пауз”. Я розібрався із подальшим розвитком проекту, тому продовжуємо у цьому напрямі.

Окрім цього, я вирішив записати плейлист для самих новачків – що таке акція, що таке фондовий ринок, що таке IPO, ETF і так далі. Українською мовою таких матеріалів я не знайшов, так щоби все у одному місці було, тому вирішив зробити це базі свого каналу.

І наступне, що буде цікаво більш обізнаним інвесторам – це плейлист по макроекономіці. Це не буде суха викладка матеріалу, а як завжди усе розкажу людською мовою і зі сторони практичного застосування. Тобто, щоби можна було враховувати макро статистику у прийнятті інвестиційних рішень. Я вам точно скажу, розуміння навіть базово макростатистики допомагає ефективно будувати інвестиційні плани.

І по торговим ботам – як ми домовлялись, я відновлюю підтримку торгових ботів. Все про боти і про інвестиції буде на сайті та youtube-каналі, а телеграм канали будуть розділені. Поточний телеграм-канал залишається за інвестиційною тематикою, а для теми торгових ботів я створив окремий телеграм канал, де буде інформація як по ботам, так і суміжна інформація.

Тому, якщо ви мій реферал на біржі ОКХ – пишіть мені, я добавлю вас у закритий чат трейдерів та підтримки.

Також, були побажання розширити лінійку бірж, а також є запит на ботів для споту. Це також буде, я зараз займаюсь розробкою бота під біржу Bybit, який буде працювати і на споті, і на ф’ючерсах. Дату релізу поки не можу сказати, але як тільки бот буде готовий, я одразу дам знати.

Бот так само буде безкоштовним, але чат трейдерів і підтримки буде тільки для трейдерів, які зареєструються за моїм посиланням на Bybit.

І ще раз нагадаю, що у наступному дописі я розкажу свій розрахунок перспектив фондового ринку, біткойна і криптовалют узагалі, золота, облігацій і нафти.

? Корисні посилання по темі:

? Біржа Binance із 20% знижкою на комісію>>>
? Біржа OKX із 20% знижкою на комісію>>>
? Відкрити рахунок на Bybit із бонусами до 30 000 USDT>>>
? Відкрити рахунок із бонусом 1000$ на комісію у брокера №1 Interactive Brokers>>>
? Відкрити рахунок у брокера із доступом до IPO – Freedom Finance>>>

До речі, реєструючись за цими посиланнями, ви не тільки отримуєте знижки і бонуси, але і підтримуєте створення україномовного контенту!

Детально  у відео:

Якщо вам цікаво бути в курсі інвестиційних стратегій та їх результатів, підписуйтесь на телеграм-канал та ютуб-канал. Дякую вам за увагу і до зустрічі у наступних випусках.

З повагою, Олександр Янчак. Capitalizator UA.

 

Pin It on Pinterest